Coronavirus maatregelen in Valencia (update 27 maart 2021)

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Coronavirus

Laatst geüpdatet: 27-03-2021

De coronamaatregelen in Valencia zijn anno maart 2021 nog steeds aanwezig. Veilig reizen is mogelijk, maar er zijn er wel enkele maatregelen die je moet opvolgen. In het geval van Spanje zijn er zowel nationale als regionale maatregelen, zoals in Valencia.

Ga voorbereid op reis en lees je goed in. We hebben alle corona maatregelen in Valencia voor je verzameld. We zullen proberen deze blog up to date te houden en werken hem bij als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Veiligheidsmaatregelen om Spanje binnen te komen

Het is verplicht om een gezondheidsformulier in te vullen voor je Spanje binnenkomt. Deze kun je downloaden op de website van de Spaanse overheid: spth.gob.es. Je kunt eventueel ook de app downloaden op dezelfde website. Elk vliegveld in Spanje heeft bij binnenkomst hetzelfde veiligheidsprotocol:

 • Je temperatuur wordt gemeten
 • Je veiligheidsformulier wordt gecontroleerd
 • Visuele controle

Hoe zit het met testen om Spanje in- en uit te reizen?

Het is verplicht om een negatieve PCR-test uitslag te hebben (niet ouder dan 72 uur) om Spanje per trein/bus/vliegtuig binnen te komen. Dit om aan te tonen dat je het coronavirus niet hebt. Let op: ook als je terugkeert naar Nederland per vliegtuig/trein/bus/boot is een negatieve PCR-testuitslag noodzakelijk. Er zijn twee keuzes (bron: Rijksoverheid).

Keuze 1: Je moet een negatieve NAAT (PCR)-testuitslag van maximaal 12 uur oud laten zien. 

Keuze 2: Als je dit niet hebt, dan moet je in bezit zijn van een negatieve NAAT (PCT)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. En je moet in het bezit zijn van een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud bij het boarden.

Wanneer draag je een mondkapje in Valencia?

Verplicht is dat je mondkapje je neustussenschot tot aan je kin bedekt. Het gebruik van een masker met uitademventiel is niet toegestaan, behalve in het professionele beroepsveld waar dit type masker kan worden aanbevolen.

Het dragen van een mondkapje is verplicht als je ouder bent dan 6 jaar. Je draagt een mondkapje in Valencia ten alle tijden op straat, in openbare open ruimtes (bijv. parken) en gesloten ruimtes (bijv. openbaar vervoer, winkels, supermarkten, musea, enz.). Je moet het ook op een terras dragen terwijl je niet eet.

Sinds 29 januari 2021 is het ook verplicht om een mondkapje te dragen op stranden, bij zwembaden, in stadsparken en in de natuur als dit binnen de bebouwde kom is. Buiten de bebouwde kom zijn deze maatregelen niet verplicht maar worden ze wel aangeraden.

Het wordt eveneens aangeraden om een mondkapje te dragen in open of gesloten privéruimtes als er mensen zijn met wie je niet samenwoont of als je de sociale afstand van 1,5 meter niet kunt verzekeren.

De volgende personen zijn vrijgesteld van mondkapje verplichtingen:

 • Mensen met ademhalingsmoeilijkheden of gezondheidsredenen.
 • Mensen die vanwege een handicap geen mondkapje kunnen dragen.

Het niet opvolgen van bovenstaande regels (inclusief de verkeerde manier om het masker te dragen) zal resulteren in een boete van 100 euro.

De nieuwe versoepelingen vanaf maandag 15 maart

 • De terrassen gaan weer open met een maximale bezetting van 100%. De tafels dienen onderling 1,5 meter afstand te houden en per tafel zijn er maximaal 4 personen toegestaan. Om 18 uur sluiten de terrassen.
 • Eten en drinken in je favoriete restaurant is ook weer mogelijk. Wel tot 18:00 uur en aan een tafeltje. Dus niet aan de bar. Verder mogen er maximaal vier personen aan een tafel en moet je je masker ophouden als je niet aan het consumeren bent. 
 • Sportscholen en sportverenigingen mogen weer open. Wel met een derde van de capaciteit en de anderhalve meter afstand maatregel.
 • Ceremonies zijn weer toegestaan. Maximaal 15 mensen in een zaaltje en max. 20 personen in de buitenlucht.
Meer informatie lees je op de website van de gemeente.

Avondklok

Er is een avondklok tussen 22:00 uur en 6:00 uur. Bewegingen op wegen en openbare ruimtes van alle mensen tussen 22:00 en 06:00 uur zijn verboden, met uitzondering van verplaatsingen naar het werk, gezondheidszorg, zorg voor kwetsbare groepen en “overmacht of situatie uit noodzaak.”

Nachtclubs, pubs, restaurants en terrassen

Nachtclubs en pubs in Valencia zijn allemaal gesloten vanwege het hoge aantal besmettingen ontstaan op deze plekken.

Winkels en supermarkten

De toegestane capaciteit van deze bedrijfspanden is 75%, maar de veiligheidsafstand tussen klanten moet te allen tijde worden gehandhaafd. Bij binnenkomst moet je handdesinfecterend middel aanbrengen dat verkrijgbaar is in de winkel en supermarkt.