La Cridà van 2020, dit kun je verwachten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie

Zondag 1 maart 2020 is het weer zo ver: de officiële opening van Las Fallas bij Torres de Serranos. Wij hebben er weer zin in dit jaar. Jullie ook? We leggen je graag uit wat La Cridà precies is, wat je kan verwachten en we delen ook het La Cridà programma van 2020.

Wat is La Cridà?

La Cridà betekent in het Nederlands de oproep. Traditiegetrouw komen duizenden falleras, falleros en bezoekers bijeen om de nieuwste Las Fallas editie te openen. Dit doen zij bij Torres de Serranos (info). Het doel van La Cridà is iedereen uit te nodigen om Valencia te bezoeken tijdens de speciale dagen gedurende Las Fallas.
 
Gedurende La Cridà kun je een aantal dingen verwachten: zoals een muziekspektakel, afbeeldingen die geprojecteerd worden op de torens en ook een vuurwerkspektakel waar iedere knalfan warm van wordt.

Foto: Levante-EMV

Het programma van La Cridà in 2020

La Cridà begint in de ochtend met ‘la despertà’. Hier verzamelen de falleros om knalvuurwerk in de straten te gooien, vergezeld met hun muziekband. 

7:00 – Gebed tot Santa Barbara in de kerk van San Juan del Hospital.

7:20 – Despertà infantil (optocht met mini-knalerwten voor kinderen)

7:30 – Macrodespertà (optocht met reuze-knalerwten) en vervolgens fallero ontbijt

12:00 – Optocht van muziekbands vanaf Plaza de La Virgen tot Plaza del Ayuntamiento. De bandjes spelen Valenciaanse muziek.

14:00 – Mascletà in de Plaza del Ayuntamiento. Hier kun je tevens de pyrotechniek-kalender van Las Fallas dit jaar bekijken.

20:00 – De openingsceremonie bij Torres de Serranos wordt dit jaar geopend door fallera mayor Consuelo Llobell. Haar speech zal vervolgd worden door prachtige licht- en kleureffecten aansluitend met een pyrotechnisch spektakel. 

Voor je naar La Cridà gaat..

Wees jezelf ervan bewust dat de openingsceremonie erg druk gaat worden. We raden daarom aan om een uur van te voren te komen zodat je de drukte enigszins voor bent (rond 19:00). De straten zijn bovendien afgesloten, dus kom lopend of met de volgende buslijnen: 5, 28 of 95.

Meer informatie over Las Fallas lees je hier.