Las Fallas programma van 7 en 8 maart

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie

Het is het laatste weekend voordat Las Fallas écht begint. En dat terwijl de stad al lang uit zijn voegen barst van enthousiasme. Komend weekend, 7 en 8 maart, kun je al een beetje proeven van wat Las Fallas gaat brengen. Zie hier het programma voor de komende twee dagen. 

Programma Las Fallas op 7 maart:

De hele dag door in de stad zijn er activiteiten speciaal voor kinderen. Daarnaast is er om 14:00 een mascletà op de Plaza Ayuntamiento. Lekker genieten van een aantal harde knallen dus. Om 17:30 is er een cavalcade van de ninots. Inwoners, vaak kinderen, gaan dan feestvierend de stad door verkleed als ninot.

Routebeschrijving cavalcade:  

Glorieta / Paz / Sant Vicente / Plaza del Ayuntamiento / Marqués de Sotelo

De cavalcade gaat door de volgende fallaswijken:

  1. Quart-Dovecote
  2. García Lorca-Oltá
  3. Ramiro de Maeztu-Leones
  4. Albacete-Marvá
  5. Journalist Gil Sumbiela-Azucena
  6. Dr. Gil y Morte-Dr. Vila Barberá
  7. Archduke Carlos-Xiva
  8. Alcácer-Yátova

In de fallawijken Pío XI-Fontanares en Jacinto Benavente-Reina Doña Germana is om 18:30 een religieus schouwspel te bewonderen. Zo zijn er parades van onder andere de christenen en de moren. Om middernacht kun je genieten van een kleuren mascletà op de Plaza Ayuntamiento. Vervolgens kun je feesten in de vele fallaswijken.

Programma Las Fallas op 8 maart:

In de ochtend zijn er weer activiteiten voor de kleintjes. Om 10 uur is de Cant de l’Estoreta bijvoorbeeld te zien op de Plaza del Carmen. 

Vroeger gingen kinderen langs de deuren om oude houtstukken te vragen. Deze gebruikten ze voor het maken van fallas. Om deze oude traditie te eren gaan kinderen vanaf 10 uur zingend over straat met een matje. Hierin wordt hout en andere materialen gedaan. Ook worden er verschillende wedstrijdjes gehouden. Een oude Valenciaanse traditie waar je als nuchtere Nederlander je ogen uitkijkt.

Om 11 uur gaat de Fallera Mayor op bezoek om de brandweerkazerne in Avenida de La Plata te eren. Om 14 uur is er weer een fantastische mascletà op de Plaza Ayuntamiento.

Veel plezier dit weekend!