Valencia is een stad waar veel te doen is. De zon, de zee en het lekkere eten is bij iedereen bekend.. maar wat kun je allemaal nog meer doen? Ontdek onderstaande tips en maak een onvergetelijke ervaring van je bezoek aan de sinaasappelstad.

Valencia heeft een prachtige dierentuin, Bioparc, die iedere bezoeker een keer gezien moet hebben. Bioparc heeft meer dan 200 verschillende soorten dieren en een interactief park. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke dag. Lees je in over Bioparc, of bekijk de prijzen en beschikbaarheid omtrent tickets.

Een andere aanrader is Oceanogràfic. Dit is het grootste aquarium van Europa, met meer dan 45.000 verschillende zeedieren. Geniet hier van dolfijnenshows, prachtige dieren en interactieve activiteiten. Meer informatie over Oceanogràfic of bekijk de prijzen en beschikbaarheid omtrent tickets

oceanografic-dolfijnenshow

Bezoek het iconische voetbalstadion

Valencia is ook de stad van Valencia CF, de bekende voetbalclub. Bezoek het stadion, Estadio Mestalla, en verken met een gids onder meer het veld, de kleedkamers, VIP-lounge en de persruimte. Leer meer over de historie van de voetbalclub en het stadion. Een ideaal uitje voor vrienden of families. Lees meer over de Mestalla stadiontour of boek direct je tickets.

Een dagje naar het strand​

Wat is er fijner op een zonnige dag dan naar het strand gaan? Valencia leent zich uitstekend voor een stranddag. Maar waar ga je naartoe? Er zijn verschillende soorten stranden: voor het gezin, voor de sportieveling of voor degene die rust zoekt. Ontdek het meest ideale strand in Valencia voor jou.

Aan het strand zit ook Marina Beach Club, de hipste hotspot van Valencia waarvan je ongetwijfeld weleens iets van op Instagram hebt gezien. Je kunt er lekker chillen bij het zwembad met een cocktail. Wat kost het en waar kun je het vinden? Lees meer over Marina Beach Club.

playa-de-malvarrosa

Bezoek de historische musea​

Een stad met veel historie. Dat is Valencia. Om die reden zijn er ook veel fascinerende musea om te bezoeken. Ideaal om even de drukte van de stad te ontsnappen en jezelf onder te dompelen in de Spaanse cultuur. Wat gaat jouw eerste museumbezoek in de sinaasappelstad worden? Ontdek de vijf mooiste musea in Valencia hier.

Doe een drankje op een rooftop bar

Een rooftop bar is een ander woord voor een dakterras waar je onder andere drankjes en hapjes kan doen. Het unieke aan rooftop bars in Valencia is dat ze een prachtig uitzicht bieden over de stad. Maar waar moet je wezen? Ontdek hier de leukste rooftop bars van Valencia.

Veelgestelde vragen

1. Is er een strand in Valencia?
Ja, Valencia heeft verschillende stranden, waaronder Malvarrosa Beach en Cabanyal Beach. Deze stranden zijn populair om te zwemmen, te zonnen en waterporten te beoefenen.

2. Wat zijn enkele populaire dingen om te doen in Valencia?
Enkele populaire dingen om te doen in Valencia zijn het bezoeken van de dierentuin Bioparc en het aquarium Oceanogràfic. Verder staat de stad ook bekend om haar musea en bieden de stranden genoeg mogelijkheden voor een leuke dag uit.

3. Is Valencia een goede bestemming voor gezinnen?
Ja, Valencia is een geweldige bestemming voor gezinnen, met veel kindvriendelijke activiteiten en attracties. De Stad van Kunsten en Wetenschappen heeft een aantal interactieve tentoonstellingen en shows, en de Tuinen van Turia bieden de mogelijkheid voor kinderen om te rennen en te spelen.