Typisch Valencia: de lekkerste lokale specialiteiten
De Valenciaanse keuken heeft veel te bieden. Op deze pagina lees je meer over de lokale specialiteiten. En waar je ze kan proeven. En we zorgen ervoor dat je geen toeristische paella kiest, maar een echte.
Inhoud 📙
De authentieke paella
Paella is het meest bekende gerecht van Spanje en heeft zijn roots in Valencia. Veel mensen hebben een voorstelling bij wat paella precies is, maar weten niet uit welke ingrediënten die bestaat. Wist je bijvoorbeeld dat er in de authentieke paella geen vis zit?
De authentieke paella bestaat uit onder meer uit kip, konijn, groene bonen en garrofó. Meer weten? Lees dan onze blog over de authentieke paella en kies vervolgens een lekkere paella in een van deze restaurants.
Lokale rijstgerechten
In de regio Valencia zijn vele rijstvelden te vinden. De Valenciaanse rijst staat bekend om zijn hoge kwaliteit en is zeer geliefd bij de lokale bevolking. Vele iconische rijstgerechten kennen hun oorsprong in de regio, denk aan de arroz del senyoret en de fideuá. Beide gerechten zijn terug te vinden op de menukaarten bij een groot aantal restaurants.
Ook arroz negro is een aanrader om te proberen, dit gerecht met zeevruchten staat bekend om zijn zwarte kleur en zachte smaak. Ontdek meer over de meest populaire rijstgerechten.
Horchata
Horchata is een Valenciaans drankje dat bij locals populair is in de zomer. Het wordt gemaakt door chufa (wat een soort aardnootje is) te mixen met water en suiker. Probeer horchata eens bij een horchaterÃa. Hier worden huisgemaakte horchata’s gereserveerd met luchtige fartons. Verdiep je verder in horchata en ontdek waar beste horchaterÃas van Valencia zitten.
Agua de Valencia
Agua de Valencia, Spaans voor ‘Valenciaans water’, is een cocktail die je vooral in de zomer drinkt. Het bestaat uit sinaasappelsap, wodka, gin, cava en suiker. Uitgevonden in 1959 door Constance Gil, die al improviserend het drankje ontdekte toen hij werd uitgedaagd door Baskische klanten.