Bioparc is een unieke dierentuin in Valencia dat zich richt op het behoud en bescherming van bedreigde diersoorten. Het park ligt in het noordelijke gedeelte van Valencia en heeft het doel om je te laten genieten van de natuur, terwijl je tegelijkertijd meer leert over de verschillende diersoorten die in het park te zien zijn. Lees alles wat je moet weten over de populaire dierentuin en regel direct je tickets.

Bioparc is sinds 2008 geopend en opgezet volgens het immersie-principe, wat betekent dat de dieren in hun natuurlijke leefomgeving worden gehouden en dat bezoekers het gevoel hebben dat ze zich middenin het leven van de dieren bevinden.

Bioparc heeft sinds haar opening al meer dan 4 miljoen bezoekers ontvangen en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische attracties in Valencia. Het park heeft meer dan 200 verschillende diersoorten, waaronder leeuwen, tijgers, gorilla’s, orang-oetans, flamingo’s, giraffen en nog veel meer.

Olifanten in Bioparc dierentuin
Olifanten in het park

De leefgebieden en dieren in het park

Bioparc is onderverdeeld in verschillende leefgebieden, waarin verschillende diersoorten in hun natuurlijke habitat samenleven. Hieronder een overzicht om welke gebieden het gaat en welke dieren je hier kan vinden.

  1. De Afrikaanse savanne is opgedeeld in een droog en vochtig gebied. In het droge gebied kom je neushoorns, struisvogels, hyena’s en zebra’s tegen.¬† De vochtige savanne wordt bewoond door onder meer giraffen, gazelles, stokstaartjes en leeuwen. Het bijbehorende baobab-bos¬† staat vol met olifanten.
  2. Het Madagaskar eiland¬†staat erom bekend dat je maki’s van dichtbij kan benaderen, omdat ze vaak uit de bomen komen om je te groeten. Een ontzettend leuke ervaring.¬†
  3. Loop je verder, dan kom je in de bossen van equatoriaal¬†Afrika, een gebied wat slangen, pythons, luipaarden en otters hun thuis mogen noemen. Uiteraard zijn hier ook gorilla’s te vinden.
  4. Tot slot heb je de ‘Wetlands‘, waar onder meer krokodillen, nijlpaarden en verschillende soorten vissen te zien zijn. Hier is ook de Cueva Kitum, de Kitum-grot, te bezoeken. Deze grot is een reconstructie van een berggrot in Kenia.
Bekijk ook de plattegrond van het park.

Tickets kopen

Ben je van plan om te gaan? Regel dan je tickets eenvoudig en snel online via Tiqets.  Hiermee krijg je één dag toegang tot het park met bijbehorende activiteiten, zoals voedersessies, dierenshows, een filmpresentatie en nog veel meer.

Praktische tips bij bezoek

Houd er rekening mee dat het park grote buitengebieden heeft, dus het is raadzaam om comfortabele schoenen te dragen en rekening te houden met het weer. Zorg ervoor dat je voldoende water en zonnebrandcrème meeneemt bij warme temperaturen.

Luipaard Bioparc
Deze luipaard doet lekker een dutje

Veelgestelde vragen - Bioparc

1. Wat zijn de openingstijden van het park?

Bioparc is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00.  

2. Hoeveel kost een ticket?

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf ‚ā¨ 26,90.¬†

3. Hoe kan ik het park bereiken?

Bioparc is gemakkelijk te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer. Als je met de auto komt, is er parkeergelegenheid beschikbaar voor bezoekers (ter plaatse betalen). 

Het park is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn bussen en trams beschikbaar die naar het park gaan.

Adres: Av. Pío Baroja, 3, 46015 València, Spanje

Meer lezen? Wellicht vind je onze onderstaande artikelen ook leuk: