Oceanogràfic is een groot aquarium gelegen in de stad Valencia. Het is het grootste en meest complete aquarium van Europa, met meer dan 500 verschillende soorten zeedieren. Het park is verdeeld in verschillende gebieden, ieder met een andere omgeving, zoals de Middellandse Zee, de Poolgebieden, de gematigde en tropische gebieden en de Rode Zee. Lees hier meer over de hoogtepunten, bereikbaarheid en ticketinformatie.

Oceanogràfic is open sinds 2003 en ontworpen door de beroemde architect Félix Candela. Het doel van het aquarium is het zijn van een unieke en interactieve plek waar je meer kan leren over de oceaan, haar bewoners en tegelijkertijd kan genieten van verschillende attracties en activiteiten. Tot op heden is Oceanogràfic uitgegroeid tot een van de belangrijkste maritieme en oceanografische centra in Europa, met jaarlijks duizenden bezoekers uit de hele wereld.

oceanografic-ingang

Wat kun je verwachten van Oceanogràfic?

Binnen het aquarium Oceanogràfic bevinden zich meer dan 45.000 dieren en 500 verschillende soorten, waaronder dolfijnen, walrussen, zeehonden, pinguïns, haaien en schildpadden. De combinatie van interactieve activiteiten, zoals de dolfijnenshow en de prachtige accomodaties waarin de dieren leven, maken Oceanogràfic het perfecte uitje voor jong en oud.

De hoogtepunten van het park

Een van de hoogtepunten van Oceanogràfic is het grote aantal aquaria dat je kan bezoeken. Hier zijn onder andere haaien, walvissen en pinguïns te bewonderen. Er is ook een unieke biodome waar je kan zien hoe oceanen eruitzien onder verschillende klimaatomstandigheden. 

Een ander hoogtepunten, en onze persoonlijke favoriet, is de dolfijnenshow. Hier kun je genieten van de intelligentie en behendigheid van deze indrukwekkende zeedieren terwijl ze stunts uitvoeren en contact zoeken met het publiek. Een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin. 

Tot slot heeft Oceanogràfic ook een eigen 4D-bioscoop waar je documentaries over de oceanen kunt bekijken. Deze films geven je een uniek kijkje in de onderwaterwereld en zijn een mooie aanvulling op je bezoek aan het aquarium. Doordat het 4D is, ervaar je ook geuren en effecten, wat de ervaring nog realistischer maakt.

oceanografic-dolfijnenshow

Hoe kan ik Oceanogràfic het beste bereiken?

Er zijn verschillende manieren om Oceanogràfic te bereiken, afhankelijk van waar je vandaan komt:

  • Met de auto: Oceanogràfic heeft een eigen parkeerterrein waar bezoekers hun auto kunnen parkeren. 
  • Met het openbaar vervoer: Er zijn verschillende bus- en tramlijnen die naar Oceanogràfic gaan. Het is aan te raden om de website van de stadsvervoerder te raadplegen voor de meest actuele dienstregelingen.
  • Met de fiets: Oceanogràfic is goed bereikbaar met de fiets en heeft een eigen fietsenstalling voor bezoekers.
  • Te voet: Oceanogràfic is ook goed te bereiken te voet, zowel vanuit het centrum van Valencia als vanuit andere delen van de stad. Het is aan te raden om een kaart te raadplegen voor de beste route.

Het adres van Oceanogràfic is: Av. del Profesor López Piñero, 7, 46012 Valencia, Spanje.

Hoe kan ik tickets kopen?

Ik zou je aanraden om de tickets online te kopen, dit is gemakkelijk, snel en handig. Bekijk de laatste prijzen en beschikbaarheid. Bovendien kun je hiermee de rij bij de ingang overslaan, wat je veel tijd bespaart. Bestel direct je tickets en plan je bezoek in. Veel plezier!

Meer lezen? Wellicht vind je onze onderstaande artikelen ook leuk: